Всесвітній день миру

2017-09-21

/Files/images/0 (8).JPG

Скільки існує історія людства, стільки йде найжорстокіша боротьба за багаті родючі землі з покладами корисних копалин. Всюди присутні насильство і війни. Прикладом цього послужили події останнього року: безперервні сутички, військові конфлікти, численні гарячі точки, громадянські війни, небажання мирно домовлятися, боротьба за владу. Все це яскраво підкреслює, яке велике значення має таке свято, як Всесвітній день миру. Різних слів багато, є ніжні, красиві, іноді недобрі і злі. Але найважливіші – це щастя і мир! Його так жадають люди. Як прекрасно жити однією дружною сім’єю, кожен день відправляти дітей до школи, радіти прийшов новому дню і дихати чистим повітрям. Світ завжди був і є необхідністю всього людства. Всі люди нашої планети відзначають Всесвітній день миру 21 вересня як відмова від насильства і братовбивчих воєн. Таке рішення було прийнято в 2001 році. Всім без винятку країнам надійшла пропозиція в цей день припинити всі військові операції, які не проливаючи кров хоч 24 години, і проводити акції, що стосуються проблем світу. Тільки мирним шляхом можна досягти мети в компромісні рішення, отримавши користь для всього людства.

/Files/images/0 (6).jpg

Основна мета свята – привернути велику увагу людства до досягнення стабільності світу без будь-яких погроз і насильства, гарантії майбутнього нашої прекрасної планети – Землі. У зв’язку з цим проводяться такі заходи, за допомогою яких можна показати людям, скільки в нашому суспільстві існує безглуздих смертей, як багато ненависті, зла. Намальоване дітьми яскраве усміхнене сонечко і пісня про дружбу в їх виконанні закликають всіх, хто “грає” зі зброєю, відмовитися від нього в ім’я спокою і благополуччя. Міжнародний день миру – важливе свято. Саме в цей день відбувається заклик до миру. Адже прояв агресії і війна не допоможуть вирішити проблеми, вони тільки ще сильніше ускладнюють життя, несучи з собою смерть, нещастя і горе. “Миру мир!” – кричать на всіх мовах. Він повинен жити завжди і всюди на планеті! Те, до чого прагнуть всі народи, – це світ.

Реальним втіленням такого бажання стала Організація Об’єднаних Націй, створена в кінці самої нелюдської за всю історію війни 1939-1945 років. Головним в роботі цієї організації стало налагодження добросусідських відносин між державами і збереження миру. Всесвітній день миру був затверджений ГА ООН в 1981 році. Тільки через двадцять років вирішили щороку 21 вересня святкувати День повного припинення вогню. Свято це задуманий Генеральною Асамблеєю. Він є символом повної відмови від насильницьких проявів і повного припинення будь-яких військових дій.

У День миру кожна людина повинна пробудити у себе бажання замислюватися про вчинені вчинках і про те, яке він зробив вкладення для збереження миру. З тих пір минув багато часу. Але історія Всесвітнього дня миру не забувається. Це свято охоплює все нові і нові країни, де за допомогою різних організацій проходять акції, які змушують людей задуматися про те, що мир на землі ще не міцний і потрібно щось робити заради його збереження.

Церемонія святкування Міжнародного дня миру Щороку церемонія свята починається рівно о десятій годині біля «Дзвону миру», який подарувала ООН Японія в 1954 році. Встановлений він в Нью-Йорку в найкрасивішому місці в саду. Цей унікальний дзвін відлили, використавши монетки, зібрані дітьми з шістдесяти країн світу, а також різні нагороди людей: медалі, ордени. Церемонія триває близько 15 хвилин. Спочатку Генсек ООН вдаряє по дзвону і виголошує промову, в якій звертається до народів усієї планети і закликає хоч на мить замислитися над тим, яке неоціненне значення має мир. Потім настає хвилина мовчання, після якої вже виступає Голова Ради Безпеки. Хвилина мовчання стала найпоширенішим способом позначення Міжнародного дня миру. На відзначення цієї святкового дня школи і громадські об’єднання проводять свої церемонії і заходи, зміст яких полягає в спільних роздумах всіх людей про значення світу на Землі. Може бути, хтось прийме правильне рішення і тим самим допоможе запанувати загальному миру на всій планеті.

/Files/images/0 (7).jpg

Світ без погроз і насильства Всесвітній день миру закликає людей об’єднатися і разом нести відповідальність за добросусідські відносини, подолати власні потреби в насильстві, пробудити в собі свідомість, яке допоможе відмовитися від насильницьких методів. Кожна людина має мати здоровий глузд і усвідомлювати сенс свого життя. Як приємно зателефонувати і почути голос близької людини, побачити пустотливі вогники в очах дитини, відгукнутися на біду бездомного або просто посидіти біля багаття, вдихаючи чистий прохолоду, і дозволити своїй душі злетіти в прекрасний світ, вільний від жорстокості та владолюбства. Особливо необхідно порушити в людях розуміння того, як сильно потрібен мир і повне роззброєння.

Майбутня людська спільність Землі не повинна мати ніяких форм насильства: релігійних, расових, економічних, фізичних, психологічних. Кожна людина на земній кулі має повне право бути вільним і жити в спокої. Світ на Землі – гарантія майбутнього Світ неможливий без великої людської дружби, взаєморозуміння і поваги один до одного людей з різними політичними поглядами, соціальними статусами, різних за національністю і расової приналежності. Повна збереження благополуччя на Землі є єдино вірною завданням, яка зможе згуртувати всі світові спільноти.

21 вересня 2017 року учні Кіровської ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилися до святкування Всесвітнього дня миру. На шкільному подвір’ї пройшов флешмоб «Голуб миру», в якому взяли участь всі учні школи.

/Files/images/0 (8).JPG

Відзначаючи свято Всесвітній день миру, ми повинні об’єднатися в єдину людську сім’ю, поставивши перед собою мету забезпечення міжнародного, міжрегіонального та місцевого світу, щоб ніякі постріли не змогли порушити спокій і тишу наших будинків, і зберегти планету для всіх майбутніх поколінь.

/Files/images/0 (9).JPG

Хай панує мир у всьому світі!

Хай у всіх куточках планети лунає дитячий сміх!

Кiлькiсть переглядiв: 299

Коментарi