Фестиваль "Барвиста писанка"

2017-04-12

/Files/images/2017_rk/_semestr/17884321_626080840921751_1493722799887405586_n - копия.jpg

12 квітня 2017 року з підтримкою депутата районної ради Нероди Р.С.

відділом освіти Миколаївської райдержадміністрації та районним Будинком творчості учнів проведено фестиваль учнівської молоді «Барвиста писанка». Метою заходу було сприяння розвитку писанкарства, популяризації народних традицій, пов’язаних зі святкуванням Великодня, підвищення творчої активності дітей та молоді Миколаївського району.

До участі в фестивалі запрошувались учні 1-11 класів загальноосвітніх закладів району, вихованці гуртків БТУ.

Під час заходу присутніх юних майстрів привітала начальник відділу освіти райдержадміністрації О.А.Завгородня. А голова районної державної адміністрації А.В.Воробйова навчалась у юних писанкарів з Криничанської ЗОШ (вихованців гуртка «Веселка») всім тонкощам виготовлення великодньої писанки. На захід також завітали журналісти видання «Влада громадам» О. Горбатюк та Я. Май.

На заочний етап фестивалю було представлено більше 60 робіт в різних техніках декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Також під час проведення очного етапу заходу, в якому взяли участь 25 учнів зі шкіл Миколаївського району, діти виготовляли великодні композиції та розписували яйця в традиційній техніці писанкарства – гарячим воском.

В очному та заочному етапах фестивалю взяли участь учні: Петровосолониської, Шостаківської, Криничанської, Кир’яківської, Кривобалківської, Надбузької, Радсадівської, Петрівської, Кіровської, Іванівської, Зеленоярської, Ольшанської, Ковалівської та Комсомольської ЗОШ. Наш учасник учень 9 класу Деміракі Володимир отримав солодкий сюрприз та грамоту "за відродження українських традицій".

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi