Відзначення дня рідної мови

2017-02-23

/Files/images/2017_rk/IMG_20170222_132757 - копия.jpg

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Кіровської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Коврига Н.М., вчитель української мови та літератури, провела конкурс знавців української мови « Мово рідна, слово рідне». Мета якого виховувати в учнів любов та повагу до української мови, бажання вивчати, розмовляти та спілкуватися рідною мовою; розвивати мовлення учнів, їхні творчі здібності, формувати мовну культуру учнів. Разом з тим діти повторили й закріпили норми орфоепії, орфографії, граматичне та лексичне значення окремих частин мови.

Учні 8 класу підготували і провели для початкової школи свято рідної мови «Це мова моя, це мова моєї країни!».Учні в процесі мовно-літературної гри формували у дітлахів розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, розширювали знання про красу і багатство української мови, сприяли вихованню любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.Свято пройшло жваво,цікаво, з користю для восьмикласників і їх підшефних.

/Files/images/2017_rk/IMG_20170221_124038 - копия.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi