• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Рідна мова неповторна, і у кожного своя

Рідна мова неповторна, і у кожного своя

2017-02-21

/Files/images/2017_rk/IMG_5552 - копия.JPG

Мова – найбільший скарб, одне з багатьох див, створених людьми. Кожна мова самобутня. Вона має власні вислови, які відображають менталітет і звичаї народу. Так само, як і наші імена, ми отримуємо рідну мову від нашої матері в дитинстві. Вона формує нашу свідомість, просочує закладеною в ній культурою. Визнання й пошана всіх мов є ключем до збереження миру.

21 лютого вся світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови. Напередодні 5 учнів нашої школи отримали запрошення від кафедри української мови і літератури Миколаївського державного університету імені В.О.Сухомлинського взяти участь у заході з нагоди цього свята. Приємно відзначити, що нашими гідами в університеті були випускниці нашої школи, нині студентки-другокурсниці Пастушенко Яна і Драгуліна Дар’я.

І ось ми поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови. Глядачам була запропонована гра VІККОН. Змагалися в ерудиції, дотепності команди школярів і студентів. Гра супроводжувалась піснями й танцями різних народів. Перемогла дружба.

Учні нашої школи вдячні організаторам заходу за запрошення і гостинність.

Мінашкіна Л.В. бібліотекар школи

Кiлькiсть переглядiв: 290

Коментарi