Грипу – НІ!

2016-02-03

/Files/images/03-02-16 Лекція 7-11кл.jpg


Інфекційні захворювання є найбільш поширеною патологією людини з високим рівнем захворюваності. Найвразливішими є діти. За даними ВОЗ, на ГРВІ хворіють 65% дітей, підлітків і дорослих – 25%. Епідеомологічний поріг припадає на зимовий період. Про те, щоб запобігти захворюванню, проводиться чимала роз’яснювальна робота в ЗМІ.

Не залишається осторонь цієї проблеми і наша школа. З цією метою розроблено комплекс заходів щодо профілактики інфекційних захворювань. У школі посилено протиепідемічний режим та проводиться комплекс дезінфекційних заходів, підтримується необхідний повітряно –тепловий режим. У шкільній їдальні в щоденному меню включено салати із свіжих овочів, узвар із сухофруктів або липовий чай. Медична сестра школи Антонюк Г.В. щоденно проводить огляд школярів.

Педагоги та шкільна медична сестра систематично ведуть санітарно-освітню роботу серед учасників навчально-виховного процесу. Учні початкової школи взяли активну участь у вікторині «Переможемо всі хвороби!». З учнями 5-6 класу проведено бесіду з переглядом презентації «Обережно, грип!». Старшокласники прослухали лекцію з обговоренням «Застережемося від грипу».

На цих заходах учні поповнили свої знання щодо симптоматики захворювання, шляхів його передачі та, засобів індивідуальної і колективної профілактики грипу та ГРВІ, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи ознак захворювання, шкоди самолікування, правил «кашльового етикету».

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi